Jak zdemontować, otworzyć kluczyk w 03 by wymienić baterię

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • gregorion
    Classic
    • 2015
    • 1

Dopisując się do wątku mi pierwsza padła po 2,5 roku. Wymieniłem na Energizer żeby nic tandetnego nie wsadzać. Padła po pół roku.. tzn nie padła, bo ma napięcie 3.03V więc prawie jak nowa. Teraz wymieniłem na kolejną nową (napięcie 3.34), ale model 2032(wchodzi bez problemu) i będę testował.
    Kluczyk oczywiście zwykły bez keyless.

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14885
      • Octavia IV (NX3)

Teraz po drugiej wymianie działa dłużej. Po pierwszej wymianie padła bardzo szybko. Może faktycznie w sklepach leży jakiś szajs.
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

• kabi_007
        Rider
        • 2011
        • 412
        • Octavia I (1U2)
        • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
        • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Te baterie są mało popularne więc można trafić na jakiś zleżały szajs. Dobre marki mają nabitą na blistrze datę przydatności. Świeżak powinien mieć ważność co najmniej 10 lat do przodu.
        U mnie w OI od 2011 nawet nie otwierałem kluczyka. Bateria chodzi bezproblemowo. W O3 jeszcze nic nie wymieniałem ale ją bardzo krótko mam.

edit:
        Jednak wykrakałem i wczoraj pojawił się komunikat, że O3 potrzebuje nowej baterii w kluczyku. Jeśli od nowości nie wymieniana to wytrzymała równo 2,5 roku.
        Trochę słabo w porównaniu do 01, ale i tak fajnie, że komp widzi to i wcześniej monituje potrzebę wymiany. Nie ma przynajmniej strachu, że nagle gdzieś w trasie kluczyk nie otwiera drzwi.
        PS. Jeśli mod może to niech scali posty, szukałem opcji edycji, ale jakoś nie widzę.
        Ostatnio edytowany przez spj; 5971.
        O1-->O3--> ?

Komentarz

Pracuję...